Mihael Šumaher poslednjih pet godina živi daleko od očiju javnosti, od kada je krajem decembra 2013. doživeo teške povrede glave na skijanju u Francuskoj.

Najbolji vozač u istoriji Formule 1 sutra će proslaviti 50. rođendan. Tim povodom oglasila se i njegova porodica.

U poruci objavljenoj na zvaničnoj Facebook stranici Mihaela Šumahera stoji da će povodom jubilarnog rođendana biti otvoren takozvani virtuelni muzej bivšeg vozača, koji će podsetiti na njegove najveće uspehe u karijeri.

"Mihael može biti ponosan na sve ono što je postigao, kao i mi. Njegovih uspeha ćemo se prisetiti sa postavke izložbe iz privatne kolekcije u Kelnu, objavljivanjem uspomena na društvenim medijima, kao i nastavkom rada fondacije ’Keep fighting’. Želimo da slavimo njegove uspehe, rekorde i jubilarni rođendan", stoji u poruci porodice Šumaher, koja će predstaviti zvaničnu aplikaciju Mihael Šumaher (Official Michael Schumacher App).

Takođe, navodi se i da Šumaher nastavlja najvažniju bitku u životu u svom domu u Ženevi, uz porodicu.

"Možete biti sigurni da je on u najboljim rukama i da radimo sve što je moguće kako bismo mu pomogli. Molim vas za razumevanje jer postupamo po njegovim željama, pa osetljive teme, poput zdravlja, ostaju privatna stvar. U isto vreme zahvaljujemo vam na prijateljstvu i želimo mnogo sreće i zdravlja u 2019. godini", navodi se u saopštenju na Facebook strani Mihaela Šumahera.

I Ferari, tim sa kojim je osvojio pet od ukupno sedam titula Formule 1, organizovaće specijalnu izložbu posvećenu Mihaelu Šumaheru baš na njegov 50. rođendan, u svom sedištu u Maranelu.