Zorana Arunović i Damir Mikec su najbolji srpski strelci u 2018. Godini.

Oni su na značajnim međunarodnim takmičenjima minule godine nanizali veliki broj pojedinačnih odličja, ali i medalja u miksu vazdušnim pištoljem.

Arunovićeva se sa svakog velikog takmičenja na kome je učestvovala u 2018. vratila bar sa jednom medaljom. Ona je uspešnu sezonu krunisala titulom svetskog vicešampiona vazdušnim pištoljem na Svetskom prvenstvu u Čangvonu, čime je Srbiji donela prvu kvotu za Olimpijske igre u Tokiju 2020.

Na prvom velikom takmičenju u 2018, na Evropskom prvenstvu vazdušnim oružjem u Đeru, osvojila je pojedinačno srebro i predvodila Srbiju ka ekipnoj bronzi vazdušnim pištoljem. Na turnirima Svetskog kupa okitila se s dva srebra i bronzom u pojedinačnoj konkurenciji, a na Mediteranskim igrama u Taragoni bila je druga vazdušnim pištoljem.

I Mikec je na SP u Čangvonu stigao do srebrne medalje malokalibarskim pištoljem slobodnog izbora, koji nije više u olimpijskom programu, a bio je najzaslužniji za drugo mesto srpske ekipe u toj disciplini.

Na EP u Mađarskoj je osvojio ekipno srebro vazdušnim pištoljem. Na Mediteranskim igrama okitio se zlatnim odličjem za pobedu vazdušnim pištoljem.

Arunovićeva i Mikec su zajedno, kao članovi miksa vazdušnim pištoljem, osvojili četiri odličja na evropskim i svetskim takmičenjima u 2018. godini.

Za najuspešnijeg trenera proglašena je Jelena Arunović, selektor za pištolj i trener Zorane Arunović.

Na prvom mestu rang liste klubova za 2018. je beogradski Policajac.