Ultimet fajt borac Aleks "Kauboj" Oliveira neće po dorom pamtiti kraj 2018. godine. Brazilac je deo Božića proveo u bolnici, ali ne zbog povreda zadobijenih u oktagonu, već od gelera usled dejstva granate koja je bačena na njega.

Oliveiru i njegovog nećaka napala je naoružana banda, a s obzirom na to kakav je arsenal posedovala grupa koja ih je napala u Rio de Žaneiru, dobro je da su žive glave izvukli.

"Bio sam u majčinom automobilu i išao sam da sipam gorivo. Video sam članove svoje porodice kako se svađaju sa nekom grupom. Zatim je jedan od bandita uperio pištolj u mog nećaka. Morao sam da reagujem, a onda je neko bacio granatu u mom pravcu. Geleri su završili u mojoj nozi i stopalu", priseća se Oliveira.

Jedan od najpoznatijih brazilskih UFC boraca imao je puno sreće, jer su u bolnici ustanovljene lakše povrede i isti dan je pušten kući. Oliveira je odmah otišao u policiju kako bi pomogao da se pronađu napadači. Tom prilikom je ispričao da su razbojnici imali pištolje, noževe, mačete, granate…