Na spisku 32 igrača, na okupljanju 14
Muška odbojkaška reprezentacija Srbije okupila se u Kovilovu na pripremama za Ligu nacija.

Kako je saopštio Odbojkaški savez, selektor Nikola Grbić pozvao je 32 igrača, ali su njegovi pomoćnici Nedžad Osmankač i Duško Nikolić na današnjoj prozivci imali samo njih 14.

Na Grbićevom spisku su:

tehničari Andrija Vilimanović i Vuk Todorović,
korektori Dušan Petković, Irfan Hamzagić, Aleksandar Gmitrović i Božidar Vučićević,
libero: Predrag Jevtić,
blokeri: Petar Krsmanović, Nemanja Mašulović, Stevan Simić i Aleksa Polomac. Primači: Miran Kujundžić, David Mehić i Pavle Perić.
Novo ime na spisku je Vuk Todorović, tehničar Vojvodine, koga je Grbić pozvao na pripreme pošto je Aleksa Batak na prirpemama juniora.

Odbojkaši Srbije odigraće prvi meč u premijernom izdanju Lige nacija protiv Brazila u novoj Hali sportova u Kraljevu, u petak, 25. maja od 20 časova u prvom kolu četvrte grupe prvog vikenda. U drugom kolu, u subotu Srbija će od 19 časova igrati protiv Nemačke, a u poslednjem kolu, u nedelju protiv Italije od 19 časova.

Sve utakmice Lige nacija u konkurenciji odbojkaša igraće se od petka do nedelje. U sklopu drugog vikenda, od 1. do 3. juna, Srbija će gostovati u Areni Armejec u Sofiji u petoj grupi, a rivali će joj, pored domaćina, biti Rusija i Australija.

Treći vikend odigraće se od 8. do 10. juna, a Srbija će igrati u 12. grupi, u Eks-an-Provansu u Francuskoj, s domaćinom, Argentinom i Korejom.

Od 15. do 17. juna, Srbija će u sklopu četvrtog vikenda igrati u Sirs Centru u Hofman istejtsu u SAD, a rivali će joj biti domaći, Iran i Poljska.

Poslednji, peti vikend, na programu je od 22. do 24. juna, a Srbija će igrati u 18. grupi u Djijangmenu u Kini, s domaćinom, Japanom i Kanadom.

Finalni turnir odigraće se od 4. do 8. jula na fudbalskom stadionu "Pjer Moroa" u Lilu, u Francuskoj.

Pored Francuske, plasman na finalni turnir će izboriti pet najuspešnijih selekcija sa ukupne tabele posle 15 odigranih utakmica.
BRAVO, Ivana: Pobeda i rekord sezone u Birmingemu

Najbolja srpska atletičarka ulazi u formu pred Evropsko prvenstvo!Ivana Španović je na današnjem mitingu u Birmingemu osvojila zlato u skoku udalj pošto je u četvrtoj seriji skočila 6,78 metara, što je ujedno i njen rekord sezone, pošto je za 13 centimetara popravila učinak u odnosu na nastup u Berlinu.Koliko je dominantija bila u odnosu na rivalke najbolje govori podatak da je drugoplasirana takmičarka Abigejl Irozuru skočila 6,59m, dok je na trećem mestu Džasmin Sojers 6,36m.Obe takmičarke su "domaće", iz Velike Britanije.Ujedno, Birmingem je Ivanino "srećno mesto" pošto je pre godinu dana u istoj areni postala svetska šampionka, dok joj je nastup na ovom mitingu bio ujedno i najbolja priprema pred Evropsko koje se održava u Glazgovu od 1. do 3. marta.Današnji nastup nije sjajno počeo po Ivanu pošto je prestupila u prve dve serije, potom je u trećoj s rezultatom 6,56m zauzela drugo mesto, te ga popravila u narednoj (6,78m).To je i dalje daleko od njenog ličnog rekorda u dvorani (7,24m), ali jasno je da nije forsirala posle oporavka od povrede i da najbolje treba sačuvati i za najvažnije takmičenje koje je čeka već za dve nedelje."I pored toga sto se loše osećala zbog viroze Ivana je uspela da ispuni zadatak. Nadam se da će uspeti da se oporavi do sledećeg takmičenja koje je očekuje u sredu 20. februara u Beogradu, gde očekujem još bolji rezultat", izjavio je trener Goran Obradović.Takmičenje u Beogradu biće poslednja provera pred nastup na EP.

Detaljnije