U polfinalu Rolan Garosa dogodiće se sudar titana...

Sa jedne strane mreže biće aktuelni šampion čuvene pariske šljake Sten Vavrinka, dok će sa druge stajati najbolji igrač Velike Britanije i višestruki grend slem prvak Endi Marej.

Igraće četvrti i drugi teniser sveta!

Vavrinka je za sat i 58 minuta pobedio Alberta Ramosa, 55. na ATP listi. Osim u trećem setu, koji je dobio u taj-brejku 9:7, Švajcarac nije imao većih problema. Prednost od 2:0 u setovima stekao je tako što je rivalu prepustio samo tri gema 6:2 i 6:1.

Zanimljivo da je treći set trajao vremenski isto kao prva dva - 59 minuta.

Marej je imao mnogo više posla protiv Gaskea, što je i očekivano, s obzirom na to da je Francuz bio postavljen za devetog nosioca.

Gaske je morao da čestita boljem rivalu posle tačno tri sata i 27 minuta - 5:7, 7:6, 6:0, 6:2.

Taj meč igrao bi se još u Parizu i pitanje je da li bi Endi imao snage da se vrati da je Gaske dobio drugi set, koji je rešen u taj-brejku 7:3. Francuski teniser već je bio osvojio prvi set i imao je lepu priliku da povede 2:0.


Marej je, međutim, pokazao klasu i pošto je izjednačio u naredna dva seta "počistio" je rivala. Posebno je dominantan bio u treće, kada Gaske nije uspeo da osvoji nijedan gem. U poslednjem setu Marej je opet bio superioran - 6:2.

Bila je to šesta uzastopna pobeda Mareja protiv Gaskea, a njihov rivalitet traje već čitavu deceniju.

Vavrinka i Marej su do sada odigrali 15 mečeva i rezultat je 8:7 u korist Britanca.

Ali...

Sten je dobio poslednja tri duela, od kojih je jedan u četvrtfinalu US Opena 2013. godine. Doduše, meč u polufinalu Rolan Garosa biće tek četvrti njihov za tri godine. Marej nije uspeo da u ta poslednja tri meča osvoji set.