Novak Đoković još jednom je pokazao svoju ljudsku i sportsku veličinu, odlukom da svoje ime povuče sa liste kandidata za nosioca srpske zastave na otvaranju predstojećih Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru.

"Neću nositi zastavu i ako budem izabran. Fer je da to bude neko drugi", rekao je Đoković novinarima nakon pobede nad Tomašom Berdihom u četvrtfinalu Otvorenog prvenstva Francuske.

Novak će u Riju treći put učestvovati na Igrama, a čast i zadovoljstvo da nosi barjak na svečanom defileu imao je pre četiri godine u Londonu.

Upitan koga bi predložio za naslednika ili naslednicu, odgovorio je da će podržati opredeljenje većine.

"Ima mnogo naših sportista koji zaslužuju da nose zastavu, kako iz individualnih, tako i iz timskih sportova", smatra najbolji teniser sveta.

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divac nedavno je najavio da će predvodnik kolone srpskih sportista u Rio de Žaneiru biti izabran internom anketom.

Novak bi u svakoj anketi bio izraziti favorit za pobedu, a posle njegovog odustajanja šansa se pruža drugim našim asovima, poput Ivane Španović, nekome od vaterpolista, Milici Mandić...

Đoković je u Pekingu 2008. osvojio bronzanu medalju, dok je u Londonu bio četvrti.

Ako želite da Novaku uputite poruku podrške tokom nedelja pripreme za nastup u Riju (a možda i da dobijete priliku da ga upoznate), možete to učiniti preko sajta "Svi uz šampione".