Fudbaleri Crvene zvezde okupili su se na prozivci trenera Vladana Milojevića ovog utorka, 9. decembra 2018. godine ne znajući da li će na prolećnoj premijeri, 13. februara, igrati pred praznim ili punim tribinama Stadiona "Rajko Mitić".

Odgovor na to pitanje nije mogao da im ponudi ni generalni direktor kluba, Zvezdan Terzić, kojem je posle žestoke kazne izazvane insistiranjem dela navijača na podršci osuđenom generalu Ratku Mladiću ostalo samo da veruje da je obrt u žalbenom postupku moguć.

Utoliko, Crvena zvezda angažovala je advokate iz Švajcarske koji su imali uspeha u pobijanju prvobitnih odluka UEFA.

"U četvrtak ističe rok do kojeg moramo da dostavimo dopis UEFA o našoj konačnoj odluci, da li ćemo se žaliti ili ne. Posle toga imamo još tri dana da završimo sa pisanjem žalbe i pošaljemo je", rekao je generalni direktor kluba okupljenim novinarima i dodao:

"Šanse su 50-50".

/Terzić je otkrio da trener Milojević ima dve želje/

Terzić zna da je UEFA u situacijama sličnim onoj koju su napravile Delije u Belorusiji umela da ublaži svoje prvobitne odluke, ali je isto tako svestan da je Crvena zvezda ove sezone već kažnjavana zbog govora mržnje Delija prema gej populaciji i da, dugoročno gledano, klub ima "debeo" dosije u Nionu zbog čestih ispada najvatrenijih pristalica.

"Svesni smo da imamo podebeo dosije u UEFA. Videćemo, očekujemo konačnu odluku do kraja januara", rekao je Terzić i samim tim demantovao spekulacije oko toga da bi žalbeni postupak mogao da se oduži i posle utakmice sa CSKA iz Moskve čime bi kazna bila odložena za eventualni meč osmine finala.