Aleksandar Mitrović skoro sasvim sigurno će napustiti Njukasl tokom januara, a ovog ponedeljka možda smo saznali ime kluba koji je najbliži njegovom potpisu.

U pitanju je Bordo, koji je već počeo pregovore sa predstavnicima srpskog centarfora!

Prema pisanju novinara iz Francuske, "Žirondinci" su konkretni u nameri da dovedu bivšeg "špica" Partizana i Anderlehta, ali je potencijalna "mina" zahtev Njukasla da ipak dobije obeštećenje, a ne da se odrekne Mitra kroz pozajmicu.

"'Žirondinci' su zato pesimistični oko mogućnosti konačnog dogovora, zbog cene koju bi platili za ovaj transfer", piše isti izvor.

Iz istog razloga Anderleht je ove zime zastao u "napadu" na Mitrovića, jer nije bio spreman da plati značajno obeštećenje, kojim Njukasl želi da zaradi na napadaču koga je u julu 2015. godine platio 13 miliona funti.

Mitrović je bio jedan od najvažnijih igrača reprezentacije Srbije u borbi za plasman na Mundijal, ali je i pored toga u klubu dobijao malu priliku da pokaže sve što zna. Menadžer Rafa Benitez koristio ga je sezone na šest utakmica Premijer lige, u kojima je Mitar postigao jedan gol.

Naravno, Mundijal u Rusiji je glavni i osnovni razlog zbog kojeg su snažnom špicu potrebni nastupi. "Devetka" Srbije na njegovim leđima teško da će biti sporna, ali su mu za dobre nastupe ipak neophodni minuti i kontinuitet, što kod Beniteza ove sezone nije dobio.