Prodajom Filipea Kutinja u Barselonu, ekipa Liverpula biće značajno oslabljena pa na Enfildu pokušavaju da pronađu rešenje.

Jedna od ideja bio je raniji dolazak već kaparisanog Nabija Keite, međutim, po saznanjima "Skaj sporta", u Lajpcigu se ne slažu sa tim.

Liverpul je prošlog avgusta dogovorio sa Nemcima transfer sjajnog veziste iz Gvineje, ali tek po završetku aktuelne sezone. Nadali su se da bi posao mogao da se ubrza i, za dodatan novac, Keita već ovog januara obuče crveni dres. Izvor "Skaja" naveo je da će Lajpcig odoleti zahtevima Liverpula za raniji odlazak Keite, čak iako engleski klub ponudi više od dogovorenog.

Fudbaler iz Gvineje je u svom ugovoru imao klauzulu o odlasku vrednu nešto više od 54 miliona evra, što je Liverpul letos iskoristio, platio i obezbedio transfer, iako su se u nemačkom klubu protivili prodaji. U trci je bila i Barselona.

Keita (22) je ove sezone odigrao 13 utakmica u Bundesligi, postigao je dva gola i imao jednu asistenciju. Prošle godine je postigao osam golova i imao sedam asistencija u 31 prvenstvenoj utakmici.