Da li će četvrti pokušaj konačno biti uspešan, odnosno, da li će Novak Đoković prvi put osvojiti Rolan Garos i objediniti sve gren slem titule? Saznaćemo u nedelju...

Najbolji svetski teniser u polufinalu je bez problema savladao perspektivnog Austrijanca Dominika Tima, a za trofej će se boriti sa starim rivalom - Endijem Marejom.

"Iskoristiću iskustvo da se pripremim. Emocije su u gren slem finalu, naročito na Rolan Garosu, drugačije nego u bilo kom drugom meču. To je neminovno. S druge strane, kako je pokojni patrijarh Pavle govorio, 'kakve su ti misli, takav ti je i život'. Ne želim sebi da stvaram veći pritisak nego što već postoji", izjavio je Đoković posle polufinalnog meča, a prenose Večernje novosti.

Svestan je, ipak, Novak da se od njega očekuje pobeda.

"Pritisak je ogroman, a očekivanja još veća, ne samo s moje strane, nego od mnogih koji me prate i podržavaju. Toga sam svestan, ali o tome ne želim da razmišljam i pričam više nego što već osećam. Potrudiću se da svoje misli i energiju usmerim na onaj način koji mi odgovara da iz sebe pružim maksimum u nedelju", jasan je naš teniser.