Garbinje Muguruza postala je prva španska teniserka posle Aranče Sanez Vikario 1998. godine, koja je uspela da osvoji trofej Rolan Garosa. Sa samo 22 godine, u finalu ovogodišnjeg Otvorenog prvenstva Francuske savladala je Serenu Vilijams 2:0 u setovima i osvojila svoj prvi gren slem trofej.

Bio je to revanš za prošlogodišnji poraz u finalu Vimbldona, ali i dokaz da joj bolje ide na šljaci, pošto je Muguruza pre dve godine, takođe na Rolan Garosu, već uspela da pobedi Serenu. I tada je bilo 2:0, ali u uvodnoj fazi turnira.

"Jeste, taj meč mi je pomogao da ovaj put ostvarim pobedu na sličan način", istakla je mlada teniserka posle finalnog meča.

"U Španiji je ovaj turnir veoma popularan zbog Rafe Nadala i šljake. Da budem šampionka uz njega, to je ogromna čast", priznala je Muguruza uz podsećanje na kolegu koji je čak devet puta trijumfovao na Rolan Garosu, ali poslednji put 2014.


"Ne mogu rečima da objasnim koliko mi ovo znači. Veoma sam uzbuđenja, konačno sam uspela da osvojim gren slem titulu i to protiv najbolje teniserke sveta. Želim da čestitam i zahvalim Sereni Vilijams, jednoj od najboljih teniserki ikada. Naravno i svom timu, treneru, porodici... Svi znate koliko pobeda na šljaci znači za Španiju. Sve je bilo sjajno, vidimo se ponovo za godinu dana", u dahu je govorila Muguruza.

Izjavu je dala i poražena finalistkinja, inače trostruka šampionka na ovom turniru, koja je na ivici suza čestitala pobednici i zahvalila se publici.