Grčko-australijski stručnjak Angelos Postekoglu (52) odveo je "kengure" na Mundijal, ali će oni otići tamo bez njega.

Samo nedelju dana posle plasmana na Mundijal, Postekoglu rekao je novinarima u Sidneju da je četvorogodišnji selektorski mandat "uzeo danak" - lično i profesionalno i da je zato rešio da se povuče.

"Posle mnogo razmišljanja, ovo putovanje se za mene kao selektora 'sokerosa' završava. Bila je privilegija voditi ekipu na Svetskom prvenstvu 2014, na Azijski kup 2015 i kvalifikovati se za Mundijal u Rusiji. Rekao sam da ćemo to uraditi i uradili smo", izjavio je on, uz objašnjenje da sada želi da se posveti trenerskom poslu u klubu.Australija se plasirala u Rusiju zauzevši najpre treće mesto u Grupi B, iza Japana i Saudijske Arabije, posle čega je bila uspešna u dvomečima protiv Sirije i Hondurasa.

Postekoglu je rođen u Atini 1965. godine, ali je odrastao u Australiji, gde je i igrao fudbal i počeo trenersku karijeru, vodeći Južni Melburn (1996-2000), zatim mlađe kategorije reprezentacija, kao i Brizbejn i Melburn Viktori, a kratko je bio trener i u rodnoj zemlji, dok je 2008. godine vodio Panahaiki.