Derbi petog kola Grupe D Lige šampiona između Juventusa i Barselone, koji se večeras igra u Torinu, imao je zanimljivu uvertiru na Twitteru.

Zvezde italijanskog i španskog velikana vodile su razgovor na očigled miliona fanova.

Igrač Barse Ivan Rakitić izrazio je žaljenje što legenda "Stare dame" Đanluiđi Bufon neće igrati na narednom Svetskom prvenstvu u Rusiji. Hrvata su dirnule suze golmana posle eliminacije Italije u baražu sa Švedskom.

"Bufonu nemam šta da objasnim vezano za fudbal. Da mogu voleo bih njemu da prepustim mestu na Mundijalu. Sve što je u karijeri dao fudbalu je veliko. To znam svako dete koje počinje s njim da nabraja fudbalere. Dok sam slušao njegovu izjavu posle Švedske, poželeo sam da zaplačem sa Bufonom. Kao kolegi mi je žao što se neće oprostiti na Svetskom prvenstvu. Zadovoljstvo je igrati protiv njega", napisao je Rakitić.

Nije se mnogo čekalo na odgovor druge strane.

"Dragi Ivane, još nastupam kao golman, ali da igram za Hrvatsku kao vezni fudbaler umesto tebe, ne bi bila najbolja ideja. Govorim to za tvoje dobro. Šalu na stranu, tvoje reči su mi veliki dar. Hvala tebi i Žordiju Albi, moj dres te čeka", poručio je Bufon.

"Hvala ti, dvoj dres biće sjajan dar", završio je Rakitić.

Zanimljiv je bio i komentar na ovu prepisku koji je osvanuo na nalogu Barselone. Kratko i jasno: "To je fudbal".