Aleksandar Pešić i Ričmond Boaći igraju u sjajnoj formi ove sezone. Zajedno su postigli već 34 gola, a Pešić je pored 16 pogodaka sakupio i 10 asistencija.

Nije lako pohvatati statistiku dvojice Zvezdinih napadača iz utakmice u utakmicu.

"Igramo, trudimo se, dajemo maksimum...", skroman je Pešić.

Protiv Rada su "spakovali" šest golova - Boaći četiri, Pešić dva, uz asistenciju. Sada predstoji mnogo teži izazov, protiv BATE Borisova u pretposlednjem kolu Lige Evrope. Možda bi u Belorusiji po jedan gol dvojice napadača bio dovoljan za pobedu i plasman u šesnaestinu finala, ali napadač crveno-belih, ipak, ima drugačija predviđanja.

"Sve zavisi u kom ćemo sistemu igrati. Ja sam rekao da će Srnić dati gol. Bilo je to posle Čačka, jer se tamo ispromašivao, baš ga nije hteo gol i rekao sam da će mu se vratiti. Do sada nisam pogrešio u prognozama. Ako budemo strelci Boaći i ja, dobro, još lepše...".

Moglo bi da bude kao u Krasnodaru - strelci Srnić i Pešić, ovaj put za pobedu 2:1?

"Ma neka bude 1:0, Srnić. Ko god da bude strelac, samo da pobedimo", naglašava 25-godišnji Nišlija.

I remi bi mogao da koristi crveno-belima, jer tabela Grupe H trenutno izgleda ovako: Arsenal 10, Crvena zvezda 5, BATE 4, Keln 3, a u poslednjem kolu, 7. decembra, igraju Zvezda - Keln i Arsenal - BATE.

"Ne bih ja da odlučuje protiv Kelna, iskreno. Švaba je Švaba. Više bih voleo da rešimo sve u Borisovu", priznaje Pešić.

Ako Zvezda u četvrtak pobedi BATE (19 časova, prenos na TV Arena Sport 3), a Arsenal ne izgubi od Kelna, dalje će londonski i beogradski crveno-beli.

"Ne verujem da će Keln to baš lako da izgubi. Dobra je to ekipa, jesu loše krenuli sezonu, ali počeli su da se vraćaju, pobedili su neke utakmice. I njima bi pobeda značila da zadrže šansu da prođu grupu", upozorava napadač crveno-belih.

"Ja sam još pre prve utakmice sa Arsenalom rekao da će ko uzme bod Arsenalu proći zajedno sa njim, tako da mislim da i tu neću pogrešiti", dodao je Pešić.

Jasno je da će domaćin na Borisov areni biti pod mnogo većim pritiskom da osvoji tri boda.