Čekao je, čekao, čekao i dočekao! Kako je sam rekao uoči finala sa Endijem Marejem: "Valjda će da bude četvrta sreća za mene!".

I bila je! Prethodna tri puta, izmigoljio mu se iz ruku trofej koji mu je nedostajao u karijeri. Ne i u nedelju, 5. juna 2016. godine.

Osvojio je Novak Đoković 12. grend slem titulu u karijeri, a ova mu je možda i najznačajnija, najvažnija, najemotivnija... Ruši rekorde i još će ih rušiti!

Đoković je do svojih trofeja stizao u adidas patikama specijalno pravljenim po njegovom kalupu.  Tokom svoje profesionalne karijere Novak je nosio isključivo adidas patike, a od 2015. godine nastala je i kolekcija sa njegovim potpisom - adidas Novak Pro.

Patike koje nosi Novak Đoković su posebno izdanje adidas Barricade serije, koje imaju njegov lični pečat, uključujući njegov mali portret na jeziku i sa bočne strane, dok stari japanski simbol sa unutrašnje strane predstavlja Reiki energiju i zaštitu.

Na đonu sa nalazi ucrtana planina Kopaonik, na kojoj se Novak i upoznao sa tenisom, još kao klinac.

Patika ima mrežno gornjište koje obezbeđuje konstruisanu podršku i maksimalnu fleksibilnost. Tehnologija adiPRENE u peti apsorbuje udar kako bi se smanjio zamor i rizik od povreda, dok izuzetno izdržljiv adiVEAR 6 đon pruža sigurno prianjanje u svim pravcima, čak i tokom najzahtevnijih mečeva.

"Ovo je uvek težak i zahtevan turnir. Na šljaci treba biti agresivan, tako da mi je uvek bila važna sigurnost i da će moja patika izdržati sve nagle i oštre promene pravca. Dizajnirao sam liniju Novak PRO zajedno sa adidas timom, čije sam proizvode nosio tokom cele karijere. Zakoračiti na teren u patikama koje su dizajnirane prema ličnim potrebama daje dodatno samopouzdanje za najbolji performans. Velika je čast imati svoju liniju patika", rekao je Novak posle trijumfa u Parizu.

Linija patika adidas Novak Pro je dostupna putem sajta www.adidas.com, u adidas brend radnjama i specijalizovanim prodavnicama širom sveta.     

(MONDO/adidas)