Prošle godine do finala, a sad ni drugo kolo!

Srpski teniser Viktor Troicki poražen je na samom startu Štutgart opena. On je u prvom kolu ovog turnira izgubio od kvalifikanta Florijana Majera iz Nemačke, i to u dva seta - 6:4, 7:6.

Viktora Troickog (21) očekuje i veliki gubitak bodova pošto je na ovom turniru prošle godine igrao odlično. Tada je stigao do finala u kojem je izgubio od Rafaela Nadala (2:0), a sada nije uspeo da ostvari ni plasman u drugo kolo, a razlog poraza se može naći u dekoncentraciji i nedovoljno dobrom prilagođavanju sa šljake na travu.

Na samom startu je Troicki izgubio servis, Majer je osvojio brejk bez izgubljenog poena, ali je Viktor uspeo da izjednači na 2:2. Međutim, u sezu koji je trajao manje od pola sata bolje se snašao Majer koji je uspeo da napravi brejk u devetom gemu, a onda ga i potvrdio nu narednom gemu.

U drugom setu velika borba.

Troicki je "bio u igri" sve vreme, iako je ponovo prvi dopustio brejk, ali je uspeo da se vrati i obezbedi taj-brejk. Odlično je počeo, igrao dobro na svoj servis i vodio, ali je sa dve uzastopne greške poklonio poene Majeru koji je taj-brejk dobio 7:4.

Nagradni fond Mercedes kupa je oko 600 hiljada evra.