Krajem maja, odustao je od borbe na Rolan Garosu, uoči trećeg kola. Početkom juna potvrdio je da iz istog razloga neće učestvovati ni na Kvinsu.

Ovog četvrtka, navijačima je poručio da ga neće biti ni na Vimbldonu.

Nekadašnji "Broj jedan", dvostruki osvajač prestižnog britanskog turnira (2008, 2010), saopštio je da neće igrati u Londonu zbog još nezalečene povrede zgloba ruke, koja ga je mučila i u Parizu.

Odluku o odustajanju od trećeg grend slem turnira u sezoni Španac je objavio na svom Facebook profilu.

"Zdravo svima. Posle razgovora sa svojim lekarima i dobijanja rezultata poslednjih pregleda, žao mi je što moram da saopštim da neću biti u stanju da učestvujem na Vimbldonu.

Kao što svi možete i da pretpostavite, bilo je veoma teško doneti takvu odluku, ali povreda koju sam zadobio na Rolan Garosu iziskuje vreme za oporavak. Nažalost, neću moći da učestvujem na predturnirskim aktivnostima, na kojima sam bio prethodnih godina.

Hvala vam svima na podršci, a posebno mojim fanovima. Važe pažljive poruke mnogo mi znače"

Dakle, do daljeg će ostati zabeleženo da je Nadal poslednji veliki uspeh na Vimbldonu napravio 2011. godine, kada je stigao do finala i izgubio od Novaka Đokovića. Potom nijednom nije uspeo da "dogura" dalje od osmine finala, u kojem je stao 2014, kada ga je eliminisao Australijanac Nik Kirjios.