Endi Marej, 29-godišnji britanski teniser, trenutno drugi reket sveta, pre četiri godine je u Londonu osvojio olimpijsko zlato pobedivši u funalu Rodžera Federera.

Imaće priliku da u avgustvu, u Rio de Žaneiru brani to zlato, s obzirom na to da je uvršten u britanski olimpijski tim, objavljeno je danas u Londonu.

Osim njega britanski teniski tim na Olimpijskim igrama činiće i njegov brat Džejmi Marej, kao i dve teniserke Džoana Konta (debitant na olimpijskim igrama) i Heder Votson.

Osim zlatne medalje, Endi Marej je u Londonu pre četiri godine osvojio i srebrnu medalju u miks dublu.

Velika Britanija, inače, ima najviše olimpijskih medalja u tenisu od bilo koje druge zemlje - 44. Britanci su drugi na tabeli po broju zlatnih olimpijskih medalja (17), iza SAD koja ima 20.

"Igranje za Veliku Britaniju na Olimpijskim igrama u Londonu budi mi najlepše uspomene u dosadašnjoj karijeri. Olimpijske igre na domaćem tlu, u Vimbldonu su bile neverovatno iskustvo. Kada osvojiš medalju za svoju zemlju to je nešto najbolje što može da ti se dogodi. Jedva čekam Rio i nadam se da ću osvojiti još medalja", izjavio je Endi Marej.