Nekadašnji broj jedan na ATP listi i trostruki osvajač Rolan Garosa Gustavo Kuerten smatra da najbolji teniser sveta Novak Đoković "može da ode dalje nego što smo svi očekivali" jer, kako je ocenio, ograničenja za njegovu igru i dostignuća nema.

"Gledao sam finale na stadionu 'Filip Šatrije'. Đoković je izgledao kao da je sa druge planete. Takve šampione ne možemo da vidimo svakog dana", rekao je Kuerten za "Večernje novosti".

On je, povodom činjenice da Đoković trenutno u svom vlasništvu ima sva četiri turnira "velike četvorke", od kojih su dva osvojena u ovoj godini (Melburn, Pariz), istakao da "šansu da podigne pehar na četiri grend slema u istoj sezoni ima jedan teniser u sto godina".

"Ima veliku priliku da osvoji sve turnire 'velike četvorke' u ovoj godini, ali i u narednoj verovatno, jer svaki put kad se vrati na teren igra još bolje", poručio je Kuerten.

Na pitanje da ima još nekoliko rekorda belog sporta, koje Đoković "može da napadne", kao što su broj nedelja na ATP listi i broj grend slem trofeja, Kuerten je rekao da ne može da predvidi šta će srpski teniser uspeti da ostvari, ali da je "prilično siguran da je ono što radi na terenu zastrašujuće".

On je, nakon zajedničkog snimanja reklame pred početak Rolana Garosa, naglasio i da je Djoković "veoma fin momak".

"Baš smo se lepo proveli i dosta smo se smejali. Naučio me je malo srpskih reči, a ja njega portugalskih. Nadam se da su u Srbiji i Brazilu shvatili našu poruku", rekao je on.

Kuerten je dodao da ga je Đoković pitao za dozvolu da nacrta srce na terenu ako pobedi u Parizu.

"Bilo je veoma emotivo, izgledalo je kao da sam se našao ponovo na centralnom terenu, kao pre 15 godina. Djoković je zaista ljubazan i mnogo mi je drago što sam bio tamo i što sam ga inspirisao da dođe do neverovatne i zaslužene pobede", podvukao je Kuerten.