Iako se nedeljama spekulisalo da bi najtalentovaniji golman Evrope Đanluiđi Donaruma mogao da promeni klub, to se očigledno neće dogoditi.

Nije tajna da je supertalentovani čuvar mreže Milana, rođen 1999. godine, bio želja operativaca velikih klubova kao što su Real i Mančester junajted, ali će on po svemu sudeći i dalje čuvari gol "roso-nera", pred kojim je dosad stajao čak 72 puta.

S obzirom na to da mu ugovor ističe za godinu dana (30. juna 2018), momak kome je šansu prvi pružio Siniša Mihajlović kaže da planira da narednih 12 meseci provede na istom mestu gde je i počeo karijeru i već stigao i do dresa "A" reprezentacije.

"Svi znaju da želim da ostanem u Milanu. Tražim kuću u gradu u kojoj bih živeo sa porodicom", izjavio je Donaruma i smirio navijače sedmostrukog šampiona Evrope.

"Miran sam i sve strane u ovim pregovorima znaju da sam već doneo odluku. Veoma sam vezan za ove boje (crvenu i crnu)", dodao je čuvar mreže, kome je agent svetski popularni Mino Rajola.

Donarumin ostanak još jedno je pojačanje za "roso-nere", koji su ambiciozno i organizovano ušli u prelazni rok, angažujući štopera Viljareala Matea Musakija, vezistu Atalante Franka Kesija, levog beka Volfsburga Rikarda Rodrigeza i napadača Portoa Andre Silvu.