Nenad Lalatović je ostavio uputstva svojim pomoćnicima i saradnicima, koji će obaviti pripreme Čukaričkog za novu sezonu. A u novoj sezoni cilj je, kaže sportski direktor Vladan Matijašević, povratak u vrh srpskog fudbala, "gde Čukaričkom i jeste mesto".

Na početak priprema javilo se 27 igrača, a zbog reprezentativnih obaveza i uz dozvolu kluba prvog dana nije došlo osam fudbalera. Zadatak da pripreme ekipu, u odustvu Lalatovića koji kao selektor predvodi Mladu reprezentaciju Srbije na Evropskom prvenstvu u Poljskoj, dobili su pomoćni trener Pavle Delibašić, Matijašević, potpredsednik Nenad Mirosavljević, i koordinator trenera Čukaričkog Mihajlo Jurasović, trener golmana Milan Ševo i koordinator trenera golamana Oliver Kovačević, koji je upravo došao u klub sa Banovog brda.

"Šef nije tu, ali mi kao klub i tim imamo plan i program po kojem ćemo raditi do kraja meseca. Lalatović je ostavio uputstva i neće biti problema", rekao je pomoćni trener Pavle Delibašić.

Čukarički će biti u Beogradu do 1. jula i treniraće na svom stadionu i u Košutnjaku. Od 1. jula odlazi na dvonedeljne pripreme u Sloveniju, a nova sezona počinje 22. jula.

Tokom pripremnog dela u junu će biti odigrane tri prijateljske utakmice 21. i 28. protiv ruskih drugoligaša i 24. protiv Bačke, a sve na terenima Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi.

Sportski direktor Vladimir Matijašević je izrazio nadu da će ekipu pojačati još tri igrača, pored novih Đorđa Crnomarkovića i Nikole Drinčića.

"Što se tiče odlazaka igrača sigurno da će ih biti i videće se po spisku za pripreme na koje ćemo voditi 22 fudbalera plus golmani i nekoliko njih iz mlađih selekcija. Danas su na prozivci Milutin Vidosavljević (2001) i Dimitrije Kamenović (2000) po preporuci trenera mlađih selekcija i verovatno će ići i na pripreme da osete rad u prvom timu. Darko Zorić nije ovde jer je operisao prepone i oporavak je oko dve sedmice", naveo je Matijašević.

Kapitenu Igoru Matiću je istekao ugovor, a njegov status će biti definisan kad se vrati sa odmora.

Upitan koje su ambicije Čukaričkog u narednoj sezoni, Matijašević je rekao da je to povratak u prve četiri ekipe i da je to realno uz dva, tri pojačanja.

"I sa ovim igračima koji su bili dosad, videlo se u prolećnom delu da smo faktički bili među te četiri. Hoćemo da vratimo lepu igru, a prodajom Erhana Mašovića smo napravili budžet za to. Što se tiče novih prodaja za sad nema konkretnih ponuda, najviše se raspituju za Ognjena Ožegovića, ali i za neke druge", kaže sportski direktor kluba sa Banovog brda.

Na prozivci su bili:

Nikola Petrić, Filip Pajović, Saša Jovanović, Nemanja Obradović, Dragoljub Srnić, Marko Docić, Đorđe Đurić, Boris Kopitović, Đorđe Crnomarković, Petar Bojić, Obeng Regan, Nikola Drinčić, Petar Jovanović, Asmir Kajević, Đorđe Bašanović, Staniša Mandić, Sava Radić, Nemanja Milojević, Marko Šarić, Stefan Šapić, Ivan Jovanović, Predrag Jovanović, Luka Zorić, Đorđe Petrović, Mihajlo Karadžić, Milutin Vidosavljević i Dimitrije Kamenović.

Zbog reprezentativnih obaveza nisu došli: Ognjen Ožegović, Miroslav Bogosavac, Nemanja Radonjić i Dušan Lagator, a opravdano odsutni su i Igor Matić, Aleksandar Jevtić, Zehrudin Mehmedović i Darko Zorić.