Miroslav Đukić je za danas u 10 časova zakazao "viđanje" fudbalerima Partizana, tačno 15 dana otkako su podigli i drugi trofej u sezoni - Kup Srbije.

Novi trener Partizana sa novom energijom videće, najpre, sa kojim će sve snagama krenuti u ono što je bez oklevanja poručio prilikom predstavljanja: "Napašćemo Ligu šampiona, jer... mi smo Partizan".

Na predstavljanju, samo nekoliko dana nakon što je Marko Nikolić iznenada otišao sa mesta trenera, Đukić je rekao da neće odstupiti od svoje filozofije - napadački Partizan, kakav je bio i pre 10 godina, ali još moderniji. Takođe, rekao je da će ostaviti sve dobro što je radio Nikolić i na to se nadograditi, jer "Partizan ima odličan tim, treba ih samo usmeriti još bolje".

Đukić je danas, u Sportskom centru "Teleoptik", igračima čestitao na uspesima, a onda im poručio:

"To je obaveza više. Moramo da nastavimo u tom duhu, napravili ste odličan rezultat, ali Partizan mora jače i bolje. Prvi cilj nam je Evropa i ozbiljna uloga. Kvalitet imate, potreban nam je timski duh. Srećno svima i želim vam sve najbolje".

Đukić je danas ponovio da je prezadovoljan koje igrače ima na raspolaganju i dodao da će iz postojećeg kadra pokušati da izvuče maksimum, ali da će se Partizan pojačati ako se pojavi mogućnost za to.

U odnosu na zimu 2007. godine kada je prvi put imenovan za trenera prvog tima Partizana, Đukić sada ima mnogo bolju, "čistiju" situaciju. Tada je morao da pravi novi tim, da pravi "rezove", a sada...

"Nadovezujemo se, neće biti nikakvih rezova i drastičnih promena jer bi bilo suludo da pravimo novu ekipu, ako imamo onu koja je osvojila duplu krunu. Ekipa se odlično takmičila, a pokušaćemo da budemo još bolji", rekao je Đukić i dodao da "Lazar Ćirković može mnogo" i da je "najozbiljnije rešenje za poziciju štopera".

"Tražimo rešenja i mislim da ćemo to uskoro rešiti. Postoji i naše rešenje, on može mnogo više da da nego u poslednjoj sezoni. To je kvalitetan igrač i prvi cilj nam je da ga 'vratimo' i da nam da ono što njega očekujemo", rekao je Đukić o Ćirkoviću.

Novi trener Partizana je istakao i da su "velike šanse da Đurđević i Leonardo ostanu u Partizanu".

"Pričao sam sa Đurđevićem. Svesni su da je pred nama Liga šampiona i da svi idemo na više ako napravimo dobar rezultat. Ako ne izbori Ligu šampiona, Partizan mora da ispuni ekonomski plan i proda najbolje igrače", rekao je trener crno-belih.

Đukić ističe da je plasman u Evropu prvi cilj i da ekipa želi da pokaže da nije samo za "domaću, već i za evropsku upotrebu".

"Ambicije su jasne, Evropa je veoma bitna stavka. Imamo veliku želju da Partizan bude u njoj i da pokažemo da nismo ekipa samo za domaću upotrebu, već i za evropsku. Nalazimo se u klubu koji mora da bude bolji i jači", rekao je Đukić novinarima i nastavio:

"Ostvaren je veliki rezultat, ali je to iza nas. Okrećemo se novim ciljevima i uspesima, tražimo još bolj. Počinje vreme istine, teren, a to je ono što sportisti najviše vole, ostalo je sve priča. Imamo dobru ekipu, spremnu da ispuni sve ciljeve koje Partizan zahteva".

Rekao je i da ga raduje veliki broj omladinaca koji će biti uz prvotimce na pripremama.

"Partizan je tim koji pravi igrače, živi od toga i želimo da damo šansu deci, da vide da imaju mogućnosti da jednog dana igraju u prvom timu. Na njima je da se pokažu. Obožavam mlade igrače, volim da pomognem mladim igračima, ja sam otvorena knjiga za njih i to treba da znaju. Sve od njih zavisi", rekao je Đukić.

POGLEDAJTE VIDEO TV PARTIZAN

Izvor: TV PartizanPred početak priprema, novinari su zatekli ovu tablu - roze bojom su istaknuti oni koji nisu tu (Uroš Đurđević je sa Mladom reprezentacijom Srbije na Evropskom prvenstvu u Poljskoj, Marko Janković i Nebojša Kosović sa crnogorskim timom, Leonardo je dobio koji dan odmora više - dolazi 19. juna, a to važi i za Mohamed El Monira, koji će se ekipi priključiti 16. juna).

Dakle, ceo tim je na okupu od prošle godine, izuzev štopera Nikole Milenkovića koji je još tokom proleća prodat Fiorentini za 5,1 milion evra.

Prvom timu su priključena i tinejdžeri - Armin Đerlek, Jovan Nišić, Jovan Kokir i Svetozar Marković. Vratio se i Veljko Birmančević.Predsednik kluba Milorad Vučelić je pozdravio igrače, čestitajući im još jednom "duplu krunu".

"Osvojili ste je zasluženo, igrajući najbolji fudbal. Proslavili smo trofeje, a sada moramo da radimo kako bismo odbranili trofeje. Evropska takmičenja su veliki izazov. Igrama, trudom, predvođeni novim šefom, trudićemo se da zauzmemo ozbiljno mesto u Evropi. Pred nama su duga takmičenja, od srca vam želim sve najbolje. Napred Partizan!", rekao je Vučelić.

Sportski direktor Partizana Ivica Iliev je dodao:

"Družimo se već jedan duži period. Ne volim da se vraćam na ono što je bilo, a bilo je predivno. Želim da napravimo veliki iskorak u Evropi. Izuzetno verujem u vas i jedino što mogu je da poželim još bolju sezonu".