Sereni Vilijams je bilo potrebno nešto više od "školskog časa" da bi obezbedila novi plasman u finale Vimbldona, ali njenoj starijoj sestri nije pošlo za rukom da osvoji ni set protiv sjajne Nemice.

Anđelik Kerber plasirala se u prvo finale Vimbldona u karijeri, pošto je u polufinalu savladala Venus Vilijams za 73 minuta igre.

Kerber je bila bolja u dva seta (6:4, 6:4) i tako je teniske romantike uskratila za "sestrinsko finale" između Vilijamsovih.

Serena i Venus su do sada četiri puta igrale za trofej Vimbldona, i tako "mučile" svoju majku, ali da petog finala ipak ne bude potrudila se sjajna Anđelik Kerber koja je ove sezone već osvojila Australijan Open.

Upravo je u finalu u Melburnu krajem januara pobedila Serenu Vilijams.

Prvi set drugog polufinala obeležio je veliki broj brejkova, čak sedam. Nemica je imala prednost od 5:2, Venus je uzvratila, smanjila na 4:5, ali je potom Kerber iskoristila svoj servis i povela. U nastavku je odmah oduzela protivnici servis i tu prednost uspela je da zadrži do kraja.

Zanimljivo je da je Venus Vilijams meč završila sa većim brojem vinera (24, a Kerber je imala 17), ali i 21 neiznuđenom greškom, čak 10 više od rivalke.

Serena Vilijams i Anđelik Kerber će za titulu na Vimbldonu igrati u subotu od 15 časova.