Ni vođstvo od 2:0.

Ni tri meč lopte u četvrtom setu.

Ništa od toga nije bilo dovoljno (9) Marinu Čiliću za plasman u polufinale.

Tamo će sedmostruki šampion Vimbldona, (3) Rodžer Federer, koji je deseti put u karijeri uspeo da se vrati posle izgubljena prva dva seta, tako da će se u petak sastati sa (6) Milošem Raonićem u borbi za veliko finale.

A, 2:0 u setovima imao je Hrvat u napetom četvrtfinalnom okršaju sa naizgred pobeđenim rivalom, potom i tri meč lopte u četvrtom setu, jednu u 10, jednu u 12. gemu i jednu u dramatičnom taj-brejku, koji je na kraju dvema greškama bukvalno poklonio rivalu.

Dok je drama na Centralom stadionu trajala, na Terenu 1 (6) Miloš Raonić uveliko je bio dovršio posao u meču sa (28) Semom Kverijem i postao prvi polufinalista - 6:4, 7:5, 5:7, 6:4, a kasnije je saznao i protivnika.

Nedaleko odatle, posle tri sata i 22 minuta borbe, šampion US Opena iz 2014. godine, Čilić, prvi put u karijeri izgubio je nakon što je dobio prva dva seta na gren slem turnirima - 6:7 (4:7), 4:6, 6:3, 7:6 (11:9), 6:3!


"Ovo će mi đavolski podići samopouzdanje za polufinale. Egzaltiran sam zbog načina na koji sam se izvukao danas", rekao je Federer u prvom intervjuu posle meča, dok je očajni Čilić već bio u svlačionici.

"Očigledno, onaj taj-brejk je bio potpuno lud", dodao je Švajcarac, koji se izborio za 40. polufinale gren slema u karijeri.

Evo i "čelendža" koji je u pomenutom taj-brejku četvrtog seta "pogodio" Federer i sprečio četvrtu meč loptu za hrvatskog tenisera, koji je imao 0:5 u mečevima sa Rodžerom do polufinala US Opena pre dve i po godine, kada ga je zbrisao rezultatom 6:3, 6:4, 6:4 i potom pobedio Keija Nišikorija u finalu za prvu i do danas poslednju gren slem titulu.


Čilić, koji u prvih sedam nastupa na Vimbldonu nije otišao dalje od četvrtog kola, a tri puta ispadao u prvom, treću godinu zaredom završio je takmičenje u četvrtfinalu, ali nikada nije bio bliži polufinalu, u koje se plasirao vlasnik sedam titula, koji u prva četiri kola zaista nije imao sebi ravnog rivala.

Sve ih je pobedio u tri seta, a onda morao da se suoči sa veoma inspirisanim učenikom bivšeg šampiona, Gorana Ivaniševića, čiji je plan savršeno funkcionisao u prva dva seta, ali i kojem se stegla ruka u bar desetak navrata u četvrtom setu, od čega su tri poena zapravo bile meč lopte, što je na kraju preiskusni rekorder po broju gren slemova morao da kazni.