Nije se Ričmond Boaći naigrao mnogo protiv Novog Pazara, a pred utakmicu sa Bačkom trener Crvene zvezde Miodrag Božović govorio je o tome da mu bočni igrači nisu dovoljno pomagali, delovao je usamljeno u kaznenom prostoru…

Druga priča u Bačkoj Palanci.

Na današnjem meču se bolje "otkrivao", lakše su ga saigrači pronalazili, a on se publici na stadionu "Slavko Maletin Vava" predstavio sa dva gola.

"Želeo bih da zahvalim Bogu jer je on taj koji mi daje snagu da postižem golove. Posle pogotka sam se okrenuo i zahvalio saigračima - jer bez njih si niko i ništa. Današnja dva gola posvećujem njima. Muški smo se borili da bismo dobili ovu utakmicu", bile su prve reči Zvezdinog napadača nakon meča.

Mogao je da postigne i het-trik i to još u prvom poluvremenu.

Dobio je odličnu loptu sa desne strane, imao je idealnu priliku, ali je lopta nezgodno odskočila.

"Da, propustio sam jednu veliku šansu... Međutim, u fudbalu je važno da i kada promašiš nastaviš da se mnogo trudiš i dobićeš novu priliku. Nisam se predao i nastavio sam da igram svoju igru. Tako je to kod napadača, najvažnije je da ne odustaješ".

Upitali smo ga, šta je tačno predstavljala specifična proslava kod drugog gola?

"Tako skidam negativnu energiju!", odgovorio je Boaći.

Asistent kod oba gola bio mu je Gelor Kanga.

Vezista iz Gabona je tako došao do svoje 13. asistencije u sezoni, a već sada je jasno da se on i Ričmond Boaći vrlo dobro razumeju na terenu. To potvđuje i on sam.

"Gledam kako se kreće na terenu, kako igra, stalno razgovaramo... Pokušavam da uradim najbolje što mogu od njegovih dodavanja", kazao je napadač iz Gane.

Bilo bi iznenađenje da ne bude prvi izbor za napadača u "večitom derbiju".

U utakmici protiv Bačke je ponovio dobre predstave sa pripremnih utakmica, na kojima je dao šest golova, ali pravi test će biti Partizan. Zna se šta sve taj meč nosi i da se u takvom meču stvaraju heroji.

"Prvo moramo da se oporavimo od ovog meča, posvetimo treninzima... Moramo i da slušamo trenera, kome se mnogo divim. On je naš lider. Šta god on kaže mi moramo da ga pratimo. A derbi je derbi!", rekao je Boaći za kraj.

(Milutin Vujičić - MONDO)