Novak Đoković se premišljao, ali je nakon poraza u trećem kolu Vimbldona novinarima potvrdio da je u razgovoru sa selektorom Bogdanom Obradovićem odlučio da je najbolje da "preskoči" Dejvis Kup.

Međutim, tu nije kraj "otkazima".

Srbija će u meču protiv Velike Britanije na Tašmajdanu biti bez dvojice najboljih tenisera pošto je i Viktor Troicki u razgovoru sa selektorom odlučio da je najbolje za njega da ne igra.

Poput Novaka, i Viktor Troicki je rano završio učešće na Vimbldonu, a od osmine finala Rolan Garosa ima mnogo problema da se prilagodi novoj podlozi - travi. Jedan od razloga zbog kojih je otkazao učešće je i to što predstoji sezona turnira na betonu, a meč u Beogradu je planiran da se igra na šljaci.

"Pričao sam sa selektorom i teško mi je da se u ovom trenutku odazovem pozivu da igram sa Britancima jer moram da mislim na turnire. Igraću na betonu u Americi, odmah posle Dejvis Kupa, tako da je to samim tim otežavajuća okolnost", kazao je on za Sportski žurnal.

"Puno sam izgubio poena na travi, pašću dosta na rang listi i najvažnije mi je sada da se spreman vratim svom igračkom ritmu da spreman dočekam turnire u Americi", podvukao je on.

Četvrtfinale Dejvis Kupa protiv Velike Britanije igra se od 15. do 17. jula na Tašmajdanu.