Sjajan niz Novaka Đokovića na grend slem turnirima završen je u subotu.

Nakon više od 23 sata borbe sa Semom Kverijem, koju je u više navrata prekidala kiša i mrak, Amerikanac je prošao u četvrto kolo Vimbldona pošto je savladao aktuelnog šampiona Novaka Đokovića rezultato 3:1 (6:7, 1:6, 6:3, 7:6).

Rana eliminacija šokirala je sve prisutne novinare u Londonu sa kojima je Novak razgovarao posle meča. Aktuelni "vlasnik" sva četiri grend slem trofeja ne ispada tek tako na startu Vimbldona, pa su pretpostavili da se iza toga "krije" neka povreda. 

Primetili su da nije izgledao idealno ni na jutrošnjem treningu, pa je pitanje glasilo da li je skroz zdrav?

"Ne baš, ali ne bih želeo da pričam o tome. Nije ni vreme ni mesto i voleo bih da poštujete tu moju odluku", kazao je Novak novinarima i potom dodao da je Sem Kveri apsolutno zaslužio pobedu, pa se kroz redove može pročitati da nije želeo da se fokus automatski stavi na njega, nego na čoveka koji je pobedio.

"Čestitam Semu, odigrao je sjajan meč. Verujem u pozitivne stvari. Uspeo sam da osvojim četiri grend slema u nizu, pa bih želeo da se fokusiram na takve stvari radije nego na neuspeh", kazao je on i potom istakao da nije najzadovoljniji jer nije igrao na Centralnom terenu.

"Mnogo se komotnije osećam na Centralnom terenu, tamo sam odigrao 90 posto mečeva poslednjih godina", kazao je on.

Pokušali su novinari da upitaju Novaka da li mu je problem predstavljala kiša koja je nekoliko puta prekidala meč, ali nije želeo ni da mu to bude razlog za loš meč.

"Ne, kako je meni bilo, tako je i njemu", rekao je Novak.

Na kraju je i definitivno potvrdio da neće igrati Dejvis Kup protiv Velike Britanije.

Izvor: YouTube