"Mslim da bi i njega trebalo kazniti, ako mene pitate. Koštao me je važnog poena koji je mogao da okrene meč u moju korist i on bi trebalo da bude kažnjen", bile su reči Viktora Troickog nakon ispadanja sa Vimbldona i "obračuna sa sudijom".

Bio je svestan da će dobiti kaznu, a njegova "ideja" da se kazni sudija nije ispoštovana.

Srpski teniser moraće da plati 10.000 dolara kazne zbog nesportskog ponašanja na Vimbldonu, saopštili su organizatori turnir.

Srpski reprezentativac iznervirao se nakon što je Albert Ramos-Vinjolas servirao za meč u poslednjem setu. Kada je rezultat bio 30:30, Ramos-Vinjolas je servirao, a linijski sudija je povikao aut, da bi Torela rekao da je rezultat 40:30, odnosno dodelio je Špancu as, a samim tim i meč loptu.

Sudija je tada upozorio Troickog na nesportsko ponašanje, a srpski teniser mu je posle poraza prišao mašući rukom i pitao ga: "Znaš li šta si uradio? Najgori si sudija na svetu! Mrš! Jesi li video loptu? Užasan si!"

Istu kaznu moraće da plati i šampionka Serena Vilijams, dok je najviše kažnjena Britanka Heder Votson, kojoj će od zarade na vimbldonu biti oduzeto 12.000 dolara. 

Prva nositeljka i šampionka kažnjena je zato što je posle izgubljenog prvog seta razbila reket o tlo, a onda je komade bacila iza sebe, tako da su pali u krilo televizijskog snimatelja.