Osvajač Superboula sa Nju Inglend Petriotsima, Martelus Benet, "odjavio" je američkog predsednika Donalda Trampa! A to bi moglo da se ne dopadne prvoj zvezdi tima Tomu Brejdiju!

Benet je saopštio da mu ne pada na pamet da ide na tradicionalan prijem u Belu kuću, jer mu se ne dopada politika novoizabranog predsednika SAD, pogotovo njegova odluka o zabrani ulaska ljudima iz pretežno muslimanskih zemalja.

"Ne, neću ići. Ljudi znaju šta ja mislim o tome i kako se osećam. Dovoljno je da pogledate moj Twitter nalog", izjavio je Benet (@MartysaurusRex)..

On je na Twitteru prethodnih dana žestotoko kritikovao Trampa i njegovu administraciju. Jedna od poruka odnosila se i na kontroverznu zabranu ulaska u SAD ljudima iz muslimanskih zemalja.

"Amerika je izgrađena na inkluziji, ne na ekskluziji. Ako posadimo seme ljubavi i sreće, to će nam i rasti. Ako posadimo seme neznanja i zla, to će nam rasti".

Zanimljivo, najveća zvezda tima, kvoterbek Tom Brejdi je Trampov pristalica i prijatelj. Isto važi i za vlasnika Petriotsa Boba Krafta.

Međutim, Benet kaže da uopšte nije zabrinut šta će mu njih dvojica reći, niti da bi zbog svog stava mogao da bude kažnjen. 

"Politika nije tema kojom se bavimo u svlačionici. Na poslu nema priče o tome. Na kraju krajeva, svi imamo pravo na svoje mišljenje i prihvatamo ljude takvima kakvi jesu i kako razmišljaju".

Inače, Benet je onaj momak čija se kaciga, tokom Superboula "slepila" sa kacigom igrača Atlante Falkonsa Dvajta Frinija.Ono što sigurno niste znali o 29-godišnjem Benetu jeste da je napisao knjigu za decu "Hey Aj, It's Saturday", a kada ju je objavio rekao je ovo:

"Primetio sam da u dečijem izdavaštvu nema mnogo crnih junaka koji idu u avanture, pa sam želeo da to promenim".


Pročešljajte njegov Instagram profil