Ne morate mnogo da se razumete u američki fudbal da biste prepoznali magične trenutke, majstorije.

Za mnoge je to samo guranje, "šibanje", "masa na masu", malo brzine... Ima ti toga, nije da nema, ali ima i spektakularnih poteza, veštine, majstorstva.

Jednu od takvih magija priredio je Džulijan Edelman igrač Nju Inglend Petriotsa u najluđem finalu američke NFL lige u istoriji!

Ovo finale je bilo potpuno neverovatno, pre svega zato što su Tom Brejdi i Nju Inglend Petriotsi izgledali uzgubljeno u vremenu i prostoru većim delom utakmice. Odbrana Atlante Falkonsa, a pogotovo Geret grabili su ka trofeju. Petriotsi su u poslednju četvrtinu ušli sa zaostatkom od 25 poena (3:28), a na manje od tri minuta pre kraja meča gubili su 28:20.

Statistika kaže da su Petriotsi imali 0,2% šanse da pobede. OK, ali statistika ne igra, složićemo se.

Imali su, Petriotsi napad na oko 2:30 do kraja utakmice, kada je Tom Brejdi bacio loptu ka Edelmenu.

Šta se u tom hvatanju dogodilo - teško je prepričati. Ni oni koji su bili akteri ne znaju kako se to dogodilo, nije znao ni trener Petriotsa Bil Beličik: "Nisam bio siguran da li ju je uhvatio ili ne".

Za američke medije nema dileme - to je bilo jedno od najneverovatnijih hvatanja lopte u istoriji Superboula, pa i ovog sporta uopšte!POGLEDAJTE NEVEROVATAN POTEZ EDELMANA (imao je i ludu sreću!)

Izvor: YouTube


"Ne znam kako ju je uhvatio. Mislim da ni on ne zna", izjavio Tom "Talični" Brejdi, nakon što je osvojio svoju petu titulu šampiona u karijeri u svojoj 39. godini!

Edelman je na to, u šali, izjavio da Brejdi preteruje kada ga hvali, jer je poznato njihova "ljubavna veza".


Ovaj potez Edelmana, uz fenomenalnu partiju Džejmsa Vajta, bili su prelomni za neveravatn preokret Petriotsa.