Iako je preduzeće "Beogradski maraton" odbacilo tvrdnje da je, zbog dugovanja, Evropska atletika oduzela licencu tom maratonu, izgleda da je realnost sumorna.

“Evropska Atletika u septembru prošle godine, postala je svesna da postoje određeni problemi u vezi sa dugovanjima Beogradskog maratona. Tada smo suspendovali svaku dalju aktivnost Beogradskog maratona, podršku i promociju trke sa naše strane. Takva je situacija sve od septembra, a sada smo Beogradski maraton izbrisali i iz Kalendara EA predstojećih događaja. I suspenzija dalje promocije od strane Evropske atletike, ali i nenavođenje trke u Kaledndaru ostaju na snazi sve dok ne dobijemo čvrste dokaze da su problemi rešeni", rekao je šef odeljenja Komunikacija Evropske atletike (EA), Džejms Maligen.

U telefonskoj izjkavi za TV N1, on je dodao da se čeka "povratna informaciju Beogradskog maratona, a rok je kraj februara".

U saopštenju od nedelje, organizatori Beogradskog maratona nisu negirali da postoje zaostale finansijske obaveze, ali i da najmasovnija atletska manifestacija ne strahuje za budućnost.

"Dugogodišnji, osvedočeni neprijatelji Beogradskog maratona - najveće, najmasovnije i najznačajnije tradicionalne međunarodne sportske manifestacije u našoj zemlji - obavestili su domaću javnost o finansijskim problemima koje ima preduzeće Beogradski maraton - zbog čega mu je, navodno, Evropska atletika (EA) 'oduzela licencu'. Naprotiv, Beogradski maraton upravo uz potpunu saglasnost i po dogovoru sa Evropskom atletikom i rešava postojeće probleme, a samo održavanje događaja nije dovedeno u pitanje", navodi se u saopštenju Beogradskog maratona.

Dodaje se da će 30. Beogradski maraton (22. april) biti "najmasovniji do sada", uz učešće od oko 8.000 trkača.