Šampion BiH, Igokea u subotu od 17 časova u Laktašima će dočekati Crvenu zvezdu u okviru 19. kola ABA lige.

Crveno-beli su se posle pobede nad Makabijem u Evroligi avionom vratili u Beograd, da bi odmah potom autobusom nastavili ka Laktašima.

U taboru Igokee svesni su da ne smeju da prete šampionu ABA lige koji nema poraza u regionalnoj ligi ove sezone i koji je u seriji pobeda u Evroligi.

"Ova utakmica je praznik košarke za Laktaše i Republiku Srpsku. Dolazi nam tim koji igra trenutno najlepšu košarku u Evropi. Mi smo tokom sedmice imali puno problema sa povredama, na treningu sam sve vreme radio sa sedam, osam ili devet igrača. Nijedan taktički trening 'pet na pet' nisam uspeo da odradim. Međutim, motiva ne manjka ekipi, pa ni meni. Nasuprot mene je jedan od najboljih trenera u Evropi trenutno, a igračima sam rekao da igraju protiv tima koji igra najlepšu košarku u Evropi. Ti momci zaslužuju da publika dođe u što većem broju da ih pozdravi. Očekujem dobru košarkašku predstavu“, rekao je trener Igokee Dragan Bajić.

Igokea je u dosadašnjem toku sezone krasila timska igra, što je i najjači adut njenog protivnika.

"Zvezda pokazuje tu timsku igru, pogotovo odbranu i u Evroligi, protiv najjačih ekipa. Mi smo kroz ove povrede pali i u formi u proteklih mesec dana, ispali smo iz ritma i plana koji sam zacrtao. Moramo se skupiti, da se igrači oporave i da uđemo spremni u iskušenja koja slede“, rekao je Bajić.

Trener Igokee istakao je da je duel sa Zvezdom za njegovu ekipu najteža utakmica zbog kvaliteta protivnika, a ujedno i najlakša jer mogu rasterećeno da igraju. Pripremati ekipu za Zvezdu, dodao je, nije nimalo lako.

"Možeš se skoncentrisati protiv Zvezde na jednu stvar, ali svih pet igrača u istom trenutku mogu da predstavljaju opasnost za protivnika, tako da u tim utakmicama moraš da rizikuješ, bar da imaš priključak s njima. Jako teška situacija, kada igraš protiv Zvezde, ali opet možda i najlakša".

Košarkaš Igokee Miroslav Pašajlić rekao je da šampion BiH svoju nadu vidi u umoru crveno-belih.

"Oni su pobedili i u Tel Avivu, u dobrom su ritmu, u ABA ligi još nemaju poraz. Nadamo se umoru i vidimo tu neku šansu, sigurno nećemo izaći sa belom zastavom. Pokušaćemo da nametnemo neki naš ritam, koliko god je to moguće, pa ćemo videti šta će biti“, rekao je Pašajlić.

Prodaja ulaznica za  Igokee i Crvene zvezde uprkos visokoj ceni od 25 KM ide dobro i očekuje se da dvorana u Laktašima u subotu bude ispunjena.