Crvena zvezda mts produžila je u četvrtak niz evroligaških pobeda, savladavši Makabi u Tel Avivu.

Na terenu šestostrukog prvaka Evrope, ekipa Dejana Radonjića ostvarila je još jedan važan trijumf nad "Ponosom Izraela" i napravila važan korak u trci za plasman u Top 8.

Evo šta je o toj utakmici rekao predsednik Zvezde, Nebojša Čović.

"Svaka čast i sve čestitke momcima, treneru Radonjiću i stručnom štabu. Ovo što radi trenutno naš prvi tim, uz sve ove ogromne napore, brojna putovanja je podvig. Nose se sa daleko skupljim timovima, koji uz veliku podršku i mnogo veći komfor igraju ovo takmičenje. Uzmite samo najsvežiji primer Makabija...", izjavio je on.

Prvi čovek crveno-belih napravio je i aluziju na uvredljivi transparent ("Who the fuck are you?") kojim su navijači Makabija pre nekoliko godina dočekali crveno-bele u istoj dvorani.

"Drago mi je da su momci koji su pravi sportski ponos Srbije pobedili čuveni 'Ponos Izraela'. Verujem da su konačno zapamtili ko smo".

Komentarišući uspehe Zvezde u Evroligi, on je rekao da pristup nastavku sezone mora ostati isti - posvećen i skroman.

"Što se nas tiče, idemo korak po korak, vidim da je zavladala svojevrsna euforija. Pobediti u samo nekoliko nedelja sve bivše prvake Evrope je neverovatan niz, ali mi moramo da ostanemo skromni i da iz te skromnosti zaista pokušamo da napravimo nezapamćen podvig i plasiramo se u eliminacionu rundu. Ipak, dug put nas čeka