Južnoafrički teniser Kevin Anderson pretrpeo je ove godine eliminaciju u ranoj fazi Vimbldona.

On je izgubio u prvom kolu od Uzbekistanca Denisa Istomina, što je bilo veliko iznaneđenje, s obzirom na to da je godinu dana ranije poražen u četvrtoj rundi od Novaka Đokovića, i to u pet setova.

(Ne)očekivani poraz na startu od 80 mesta slabije plasiranog igrača na ATP listi teško mu je pao, ali ga je odmah gurnuo u drugi plan.

Razlog za to su brojne pretnje smrću koje je dobio putem društvenih mreža posle poraza u prvom kolu.

"To se dešava skoro posle svakog meča, bez obzira na okolnosti. Ljudi koji se klade na društvenim mrežama ostavljaju vrlo neprimerene poruke", saopštio je 30-godišnji Anderson.

On nije tajio da su ga poruke uznemirile.

"To su stvari sa kojim se suočavaju profesionalni sportisti, jer su u centru pažnje javnosti. U njima ima mnogo toga i ne osećate se baš dobro kad ih pročitate, jer uglavnom ne možete da utičete na njih, ali bolje bi bilo da ne znate njihov sadržaj. Ipak, to je realna strana sveta u kojem živimo", dodao je 25. igrač sveta, koji je zahvalio svim dobrim ljudima koji su bili uz njega tokom teške godine.

On je u 2016. morao da napravi dugu pauzu zbog povrede ramena. Posle predaje meča u prvom kolu Australijan Opena, pokušao da igra u Delrej Biču sredinom februara, ali je nakon toga morao da se podvrgne ozbiljnijem lečenju, pa se vratio na teren tek u maju.